dimecres, 29 de febrer del 2012

NO A LA REFORMA LABORAL

Compromís per LLíria ens oposem a la reforma del mercat laboral que ens imposa el PP. En l'últim ple municipal presentarem una moció per la retirada urgent del Reial Decret, i per a proposar mesures paral·leles que milloren la creació d'ocupació com son escometre de forma immediata i urgent una reforma del sistema financer, incrementant la pressió fiscal als moviments de capital especulatiu, SICAV i establir un Pla d'inspecció per traure a la llum tot el frau fiscal,   derivar tots els fons destinats a ajudar a la Banca Privada i recuperar els més de 9.000 milions d'euros invertits pel FROB, derivant-los a l'ICO i a subvencionar la contractació i creació de noves empreses. Obrint el crèdit a xicotetes i mitjanes empreses.
Com també, crear un observatori de l'Ocupació i la contractació per obrir un fòrum de trobada de tots els agents socials i els partits polítics per estudiar una possible millora de l'actual sistema laboral, que beneficie a totes les parts, sense minvar els drets laborals dels treballadors i treballadores.
 Compromís considera aquesta reforma INJUSTA I IMPRESENTABLE.
Es injusta per que es rebaixa les indemnitzacions màximes per acomiadament. Les empreses podran despatxar als treballadors o treballadores de forma  col·lectiva,  no sols si tenen pèrdues En l'empresa sinó  si tenen una disminució de vendes durant 3 trimestres consecutius. Per a fer aquests acomiadaments no fara falta l'Autoritat Laboral. Per qué el es podrà baixar le salaris dels treballadors i treballadores de manera unilateral. Com també horaris, jornades laborals, torns de treball etc.
I sobre tot es INJUSTA EN MAYUSCULES  per que l'objetiu final de la reforma és despatxar a les treballadores i treballadors amb la indemnització del 20 dies per acomiadament procedent.

I La considerem IMPRESENTABLE per que mols dirigents dels PP com  Cristobal Montoro, Soraya Saez de Santamaria i el Mateix Mariano Rajoy,  han estat reiterant  que abaratir l'acomiadament no es la solució per a crear llocs de treball, i que està mesura l'únic que aconsegueix es menys consum, menys inversió i per tant més crisi econòmica, i que la solució no passa per insistir en l'acomidament sinó el que cal es fomentar la contractació. I ens pareix impresentable que mesos després siga la primera mesura que prenguen.
Aquesta crisi mundial la creat el sistema financer,  ha esdevingut en una crisi econòmica, laboral i social sense precedents. L'èxit de l'economia especulativa per damunt de la productiva.
Després de més de 4 anys de crisi tenim més de 5 milions i mig de persones sense feina, desenes de milers de desnonaments ( si que a més de no tindre faena a més s'han quedat a més a més sense casa i endeutats) i amb el capital especulatiu marcant el pas polític de l'economia.
Al País Valencià s'evidencia en més claredat aquestes politiques d'especulació i Neoliberals que ens han fet arribar aquest punt on es trobem ara. I ha estat el  partit  popular l'únic responsable de la xifra  de l'ATUR.  Que al País Valenciá es  600.000 aturats per la  mala gestió i per l'expoli que han fet dels comptes públics.
Aquesta reforma laboral suposaran una major i consistent pèrdua de poder adquisitiu de les treballadores i treballadors, una forta des-regularització del mercat de treball, desequilibri en la societat i descompensació de rendes per treballs de similar categoria.
La reforma laboral persegueix abaratir l'acomiadament, la precarietat laboral i la submissió d'uns treballadors i treballadores, perquè no tindran capacitat de negociació.