dissabte, 23 de gener del 2010

El PP en contra del requisit lingüístic

El Dijous tinguérem ple municipal en l'Ajuntament de Llíria, i Iniciativa dugué, entre altres, una moció per tal de dignificar i normalitzar la nostra llengua a les diverses administracions, demanant el requisit lingüístic per tal de poder opositar al País Valencià.
El PP va votar NO a avançar en la normalització de la llengua que ens agermana a tots els valencians i valencianes.

Desprès de 26 anys d'aprovar-se la Llei d'us del valencià. L'administració pública valenciana, generalitat, diputació, molts ajuntament, etc no demanen al personal que vol opositar, o ocupar un lloc de treball en qualsevol d'un dels nostres pobles i ciutats arreu del País Valencià, que demostren els coneixements tant orals o escrits que tenen del valencià, no passa de ser un mèrit posterior a aprovar una oposició o tindre un lloc de treball a l'administració. Segons la llei les veïns i veïnes que volem usar la llengua de manera normal, tenim dret a ser atesos en valencià correctament, dret que no es compleix al no aplicar-se la llei als serveis públics.

Ara El Govern Valencià està tramitant una nova Llei per a l'ordenació i gestió de la funció pública valenciana, i ara en aquest text legal cal establir la regulació del coneixement del valencià com a requisit per a accedir a un lloc de treball de qualsevol administració valenciana. Demanavem que l'Ajuntament de Llíria per unanimitat demane al govern valencià que es facen les coses ben fetes i, que per fi, s'incloga en aquesta llei

Cal dir també que aquesta moció no li va a costar diners a l'ajuntament de Llíria, ni un clau, però si s'aprova els nostres veïns i veïnes guanyaran en atenció directa de la seua administració, ja que podran ser atesos en valencià, es molt trist que a hores d'ara 26 Anys desprès de la Llei d'ús i ensenyament del Valencià açò no passe.
El PP a demostrat una volta més el poc interes que te per la defensa del valencià com ja en té acostumats. Eixamples no en falten:
- El plenari passat s'ha provà per unanimitat la moció que jo vaig preparar per a signar el protocol de col·laboració entre la Conselleria d'Educació, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i l' Ajuntament de Llíria per a la coordinació de les actuacions en matèria de normalització del València, era una moció un poc de  tràmit , ja que l'ajuntament de Llíria no es compromet a res en concret, sols a mantenir el tècnic lingüístic, que ja es funcionari d'aquest Ajuntament, però no obliga a aportar uns recursos econòmics, ni exigeix res en concret, sols es una declaracions d'intencions com que aquest ajuntament vol avançar en la normalització lingüística, ara be ni tan sols va ser proposat per l'equip de govern en temps i forma per a ser dels primers pobles que el signaren com feren 54 municipis d'arreu del País Valencià, en el 23 de novembre de 2009
-  Enguany en festes de Sant Miquel preguntí en la comissió de cultura. Quin tant per cent en les festes municipals s'han fet en valencià? I quins actes?
La Contestació del regidor de cultura, fou, Cap, el tant per cent O%. Totes les obres de teatre, tots els concerts de grups musicals tot en Castellà.
- L'última publicació propagandística del PP que recentment a sorprès a veïns i veïnes Llíria  'Noticies Llíria?' 70% Castellà 30% valencià. Quina vergonya en diners públic estan pagant-se una publicació partidista i a més a més en castellà.
- En quant a les Trobades en Valencià presentarem en aquest plenari ara fa dos anys una moció per a fer aquí les trobades d'escoles en valencià el regidor de cultura dona la seua paraula que no aprovava la moció per a fer-les aquest any  2010 per que ell les volia fer ben fetes i que les volia acollir en any Vicentí. Be esperem que la seua Paraula es complisca I vejam aquest any les Trobades a Llíria . Malgrat que els rumors diuen que seran a Gàtova, la "fe" es el l'últim que es perd