divendres, 6 de novembre del 2009

CORREUS PRETÈN SUPRIMIR EL CORREU A DOMICILI EN LES URBANITZACIONS DE LLÍRIA


Riera: “El PP ha modificat la seua postura i col•labora activament des de l’ajuntament en possibilitar la supressió”.

Segons la regidora de Llíria i portaveu d’Iniciativa, Imma Riera, en febrer de 2008 el consistori edetà aprovava per unanimitat una proposta del grup d’esquerres dirigida a defensar davant l'empresa de Correos que totes les urbanitzacions on es venia prestant el servei postal de manera regular, es mantinguera i es millorara el lliurament de les cartes ordinàries, augmentant com diu la llei a un repartiment al dia de dilluns a divendres.
Al mateix temps també s'aprovà confeccionar un pla directori junt a Correos per a instal•lar bústies concentrades en aquelles urbanitzacions o disseminats on el correu no arriba a domicili i els veïns i veïnes tenen mols problemes per a rebre el correu.
Cap d’estos dos objectius han estat complimentats pel govern local. Per contra, apunta Riera, el que si que han fet es ajudar a l'empresa Correus a donar passos endavant per suprimir el servei a les urbanitzacions que des de fa una dècada rebien el correu a domicili. Açò ho han fet instal•lant bústies concentrades on no tenien que fer-ho, que l’única finalitat es no ampliar el repartiment a domicili i eliminar progressivament el que s’està prestant, creant una discriminació entre veïns.
Sobre la dotació de bústies en zones on no es rep el correu, la regidora d’esquerres afirma que no s’ha fet cap gestió, ni per correus, ni per l’ajuntament. Engreixant la demanda d’apartats de correu i deixant sense servei a centenars de persones.
Un altre fet que denuncien els ecosocialistes és que l’equip de govern està informant a l’empresa postal dades que no son les que figuren en les fitxes del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i que permet a Correos obligar a totes les urbanitzacions de Lliria que tenen correu a domicili a col•locar les famoses bústies concentrades si volem rebre el servei. Com exemple Montecollado que en el PGOU figura amb una densitat de 13.78 vivendes/hectàrea i que aquest Ajuntament a través de La regidoria d'Atenció Ciutadana a certificat una densitat de 5.70 vivendes/hectàrea.
Amb estos fets, El PP ha modificat la seua postura i està col•laborant activament des de l’ajuntament en possibilitar la supressió del correu a domicili en les urbanitzacions.
Des d'Iniciativa no entenem exactament per que s'està actuant d'aquesta manera quant l'únic que estan fent es deixar-nos a tots els veïns i veïnes que vivim en urbanitzacions sense un dret que teníem adquirit i que a més l'Ajuntament, en un Ple, s'havia compromès a defensar.