dimarts, 24 de novembre del 2009

Demà dia contra la violencia de gènere


Aquesta setmana estem de celebracions, dijous fem l'aniversari dels dos anys d'iniciativa. Aquests dos anys hem treballat moltíssim i han segut molt profitosos, però no és aquesta celebració la que ara vull esmentar, aquesta setmana està dedicada a la sensibilització en contra de la violència de gènere, una lacra latent en la nostra societat masclista i mal educada que utilitza la força física i psíquica per a sotmetre a les dones.
Es importantíssim adoptar mesures de prevenció, cal formar i educar al nostres fills i filles des de menuts en la cultura de la Pau, que no solucionen els seus conflictes mitjançant recursos violents,  la implicació de la comunitat educativa també es imprescindible per educar en valors dins de les aules, intentar detectar des de menuts els comportaments agressius, intolerants i donar un tractament especial des de la formació i l'educació es un repte que hem d'assolir coste el que coste.
Des de totes bandes, hem d'actuar per que aquesta lacra vaja minvant, des de la societat civil, associacions cíviques, partits polítics, mitjans de comunicació, administracions publiques, etc, tota pedra fa paret, i tots junts hem d'implicar-nos-en en contra la Violència de gènere. Davant d'una agressió cal denunciar, davant d'un indici de dona maltractada, cal ser intolerants contra l'agressor, per que no hi ha cap justificació davant d'aquest tipus de comportament. No podem ser còmplices, no actuar contra la violència es justificarla. Mirar cap a altre costat, no implicar-se, és deixar a la víctima en mans del seu botxí.
Però el més important de tot, és l'atenció a la víctima, desprès d'una agressió te que ser el primer objectiu, tant per part de l'atenció sanitària, com pels serveis de les forces de seguretat, policia, guàrdia civil, autoritats judicials, advocats, fiscals etc. No es poden fer judicis de valors, la víctima necessita a més de ser ben atesa, comprensió, estima, i sentir-se digna.
Avui dimecres a les 11 hores a la Plaça Major hi ha una concentració silenciosa i la lectura del manifest.
Iniciativa estarà allí,
Jo  estaré allí
A tu t'espere
Violència Punt i final